Afscheid van twee founding fathers en twee toonaangevende dames

Traditiegetrouw nemen wij op de laatste training van het jaar afscheid van runners de onze geweldige club -vrijwillig of verplicht- verlaten.

Op zondag 17 december namen we afscheid van twee founding fathers van de Seven Hills Runners Club: Martin Buitinck was vanaf het allereerste begin betrokken bij de oprichting en vormgeving van de club. Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd moet hij de club verlaten (we zijn immers een businessclub) en ontving hij dan ook het officiële pensionado-shirt van onze voorzitter. Ook van Ton van Lieshout namen we afscheid. Ton was vanuit zijn rol als voorzitter van de Stichting Zevenheuvelenloop vanaf de start aangehaakt om ‘de businessclub van de Zevenheuvelenloop’ mee vorm te geven en de verbinding te bewaken. Ton gaat zakelijk nog niet met pensioen, maar het hardlopen moet een tandje minder door zijn fysieke ongemakken. Ons enig overgebleven runner van het eerste uur Herman Koopman bracht een prachtige ode aan deze twee iconen van onze club en overhandigde een uniek beschilderde kist met wijn.

We namen ook afscheid van twee van onze dames. Enny Hoenselaar was in de afgelopen jaren onder andere penningmeester en voorzitter van de SHRC, maar kiest ervoor om de club te verlaten omdat het vanuit haar maatschappelijke functie niet verantwoord is om het lidmaatschap te continueren, hetgeen we betreuren maar ook respecteren. En last but not least heeft ook Marijke van Balen ervoor gekozen de club te verlaten. Marijke was ‘onze kunstenares’. Ze ontwierp het beeld van de rode lopers, wat de SHRC schonk bij haar 20-jarig bestaan, en wat nog elke dag te bewonderen valt aan de route van de Zevenheuvelenloop, op de Zevenheuvelenweg. De vormgeving is vervolgens ook doorgetrokken in onze clubkleding. En ook de winnaars van de wedstrijd van de Zevenheuvelenloop ontvangen een ‘beker’ in deze vorm. Minder zichtbaar maar voor onze club ook van grote waarde is de veelheid aan unieke cadeaus die ze heeft verzorgd van en voor onze runners. Onze voorzitter Sheila Evers bedankte de dames in haar speech en overhandigde het nieuwe loopboek van Abdelkader Benali, voorzien van persoonlijke boodschap.

Uiteraard ontvingen de vier runners ook een mooie bos bloemen en vele bedankjes van de runners die in grote getalen aanwezig waren op dit memorabele afscheid.

 

Van links naar rechts: Marijke van Balen, Ton van Lieshout, Martin Buitinck en Enny Hoenselaar