Clubweekend Heeze-Eindhoven

Het clubweekend 2018 van de SHRC werd deze keer gehouden in Heeze, met een volle dag bezoek aan Eindhoven. Voor de oudgedienden een fijne herhaling, want exact 8 jaar geleden was ons clubweekend ook in Kappelerput in Heeze.

De “MLK-run” uit 2017 werd herhaald: op vrijdagochtend in estafette vanuit Groesbeek naar Heeze lopen door een groep bikkels van onze club. Net als vorig jaar startend met regen! De vrijdagavond kreeg met diner en de bar een klassieke invulling.

Op zaterdag stond een traditioneel lange dag te wachten. Om 9:00 stapten we op de fiets richting Eindhoven, een tochtje van zo’n 15 kilometer toeristische route. Aangekomen op Strijp-S kregen we, na koffie en taart, een imposante presentatie over de gebiedsontwikkeling van Strijp-S door één van de founding fathers, die er even speciaal  voor over was gekomen uit zijn verblijf in Portugal…… relaties maken veel mogelijk! Gevolgd door een rondleiding over Strijp-S met een lokale gids, die natuurlijk ook een blik op het Philips-stadion (‘het stadion van de landkampioenen’) meepikte.

Na de lunch was  er een paar uur vrije tijd om zelfstandig Eindhoven te ontdekken: het Van Abbe Museum, Philips Museum, en het centrum werden door velen verkend.

Een bijzonder ‘puur plantaardig’ diner volgde, met tussendoor toelichting van Eindhovens wethouder Jan van  der Meer (eem Nijmegenaar) over duurzaamheid in Eindhoven, het centrale thema van het weekend. En dit jaar ook de wisseling van het voorzitterschap: Vincent van Waterschoot volgt Sheila Evers op. Daarna op de fiets terug naar Heeze, voor sommigen werd het een natte terugtocht, met onvoorziene toeristische routes…. navigeren in het donker blijkt ook een kunst. Het bleef die avond nog lang onrustig met drank, bitterballer en disco in  Kapellerput. De beentjes waren, ondanks  de lange dag en de fietstocht, zeker bij de dames, nog lang niet moe…….

Zondagochtend traditiegetrouw het maken van de jaarlijkse clubfoto en daarna hardlopen door de omgeving, en dit jaar yoga voor partners (en een enkele verdwaalde runner) voor wie hardlopen geen optie is. Na het douchen en de brunch werd het organisatiecomité bedankt en ging iedereen huiswaarts met ‘Frank’s appeltje’. Het was weer een memorabel weekend!