Clubweekend in Tubbergen

Het clubweekend 2017 van de SHRC werd deze keer gehouden in Tubbergen. Voor de oudgedienden een fijne herhaling, want exact 10 jaar geleden was ons clubweekend ook in Tubbergen, met hotel Droste wederom als uitvalsbasis. Overigens, wat een fantastische plek: mooie kamers, lekker eten, goede tap en bovenal personeel wat gastvrijheid ademt!

Deze keer geen gewone aankomst op vrijdagavond, maar een groep bikkels die op vrijdagochtend om 7:00 in stromende regen vanuit Groesbeek de tocht van 125 km lopend startte! In estafette met afwisselend hardlopen, fietsen en auto kwamen ze om 18:00 uur bij hotel Droste aan en werden ingehaald door de collega-runners. Wat een ervaring! Er gaan geluiden op om deze “MLK-run” erin te houden als start van het weekend…….

De vrijdagavond was met diner en pubquiz een waar succes, en mede door de MLK-run werd het deze keer niet al te laat in de bar. Dat was maar goed ook want op zaterdag stond een traditioneel lange dag te wachten. Om 9:00 was er……. regen! De oudgedienden dachten met weemoed terug aan 10 jaar geleden, toen we de hele zaterdag stromende regen mochten trotseren. Gelukkig bleef het deze keer bij een enkel buitje. Na 25 km fietsen in de mooie buitengebieden kwamen we aan natuurgebied Springendal, waar we door de boswachter werden bijgeschoold in ‘overleven in een bos’. Na de lunch ging het zelfs nog een stapje verder, door met blinddoek te vertrouwen op je andere zintuigen dan je ogen. Daarna op de fiets naar een mooie kapschuur waar het diner in de buitenlucht bij ondergaande zon wachtte. Uiteindelijk kwamen we moe maar voldaan terug bij het hotel en hadden we even tijd voor een snelle douche. Daarna aan de bar de speech van onze voorzitter en vervolgens een introductie in het Twentse dialect door boer Frans, bekend van “Boer zoekt Vrouw (2007)”. Dat vroeg natuurlijk om een gezellige nazit, waarbij de inspanningen van de dag de beentjes niet meer op de dansvloer kregen. Of was het meer het sparen van de spieren voor de volgende ochtend?

Zondagochtend traditiegetrouw het maken van de jaarlijkse clubfoto en daarna hardlopen door omgeving, en een wandelroute voor partners voor hardlopen geen optie is. Na het douchen en de brunch werd het organisatiecomit√© bedankt en het comit√© voor 2018 bekend gemaakt en ging iedereen huiswaarts met ‘Frank’s appeltje’. Het was weer een memorabel weekend!