Gast-trainer Bram Som

Hoe gaaf is dat: verrast worden door Bram Som, die een gast-training verzorgt! Het gebeurde op zondagochtend 23 april 2017 bij de Seven Hills Runners Club en zo’n 20 runners hebben er van genoten!

Na afloop gaf hij, als race-director van de Nijmegen Global Athletics (nieuwe naam wordt Next Generation Athletics) op 2 juni 2017, een toelichting op het aanstaande sport-spektakel voor Nederlandse hardlooptalenten op de middellange afstanden die de uitgelezen kans krijgen zich te kwalificeren voor (inter)nationale wedstrijden. Meer info over NGA vind je hier.

Bram Som, (Terborg, 20 februari 1980) is een Nederlandse atleet met als specialisatie de middellange afstanden en dan vooral de 800 m. Hij vergaarde op dit onderdeel in totaal negen nationale titels en heeft zowel in- als outdoor de Nederlandse records in handen. Het grootste succes uit zijn carrière behaalde hij op 13 augustus 2006, toen hij tijdens de Europese kampioenschappen in Göteborg de gouden medaille op de 800 m veroverde. Hij nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen.