Lustrumrun 2011

Een terugblik op ons derde lustrum

Op zondag 29 mei hebben 17 teams de lustrumrun Nijmegen-Kleef-Nijmegen volbracht. In teams van 5 tot 7 personen is een afstand van ruim 60 km, afwisselend hardlopen/fietsen afgelegd. Het belangrijkste doel daarbij was het steunen van de stichting “Mijn Radboud THUIS’. Een initiatief van Esther Meijer-van den Bergh waarbij op de afdeling kinderoncologie kinderen en ouders contact leggen met hun behandelaars middels een iPad.
DSC_3479 kopieDSC_3411 kopie
De netto looptijd was ingeschat op 6 uur met de nadruk op het opdoen van nieuwe contacten of de verbetering van al bestaande contacten.
Het zou geen wedstrijd worden! We hadden beter kunnen weten! Tot op het laatste moment hebben niet nader te noemen teams gezocht naar atleten die met 18 km/uur hun eigen gemiddelde op konden krikken. Geen team wilde onderdoen en al binnen de eerste kilometer werd er ingehaald.
Met een gemiddelde van 15 km/uur werd het parcours door de snelste teams afgelegd. Veel lopers hebben echter wel genoten van de prachtige omgeving maar ook zij liepen toch nog altijd met een gemiddelde snelheid van 12 km in het uur.
 DSC_3346 kopie 1 DSC_3312 kopie DSC_2785 kopie 1
Tegen vieren arriveerden alle lopers gezamenlijk bij de finish op de grote markt. Na een welkomstwoord van de locoburgemeester Jan van de Meer kon prof. Peter Hoogenbrugge een cheque van 7.000 euro voor het goede doel in ontvangst nemen. Zoals een echte businessclub betaamt was er bier met bitterballen. Deze waren broodnodig om de calorieën die tijdens deze tocht verbruikt waren weer aan te vullen. Na een douche hebben we bij het gymnasion kunnen genieten van het terras, de zon, nog een biertje en een heerlijke BBQ.
Kortom alles liep op rolletjes in een ongedwongen sfeer. Waren al die vergaderingen, busjes en motorbegeleiding met defibrillator wel nodig? Juist door deze geweldige voorbereiding onder de enthousiaste leiding van Kees, de inzet van vele leden en de vrijwillige partners kon het niet mis gaan. Ons derde lustrum is een geweldig succes geworden waar we als SHRC trots op kunnen zijn. De volgende lustrumcommissie kan zijn tanden erop stuk bijten om dit evenement te verbeteren.
 DSC_3445 kopie 1 DSC_3425 kopie 1