Maribel XXL

We hadden een tijdje een ‘ghostwriter’, genaamd Maribel…….zij vond wel wat van onze club……

Lustrumrun 2011

Bij nader inzien en nu ik er nog eens een nachtje over heb geslapen wil ik mijn mening over die lustrumrun van jullie wel een beetje nuanceren.
Vanwaar al die euforie over dit evenement dat toch ook zijn keerzijdes kende. Die Ton van Lieshout heeft het over een mooi evenement met een goede uitstraling, m’n hoela hij liep gewoon fietsen te jatten die hij naar Duitsland bracht. Zoiets doe je toch niet. Dat deed ie samen met die kleine makelaar.
Vreemde dubieuze businessclub zijn jullie eigenlijk. De hele start was trouwens een aanfluiting. Het begon al veel te laat omdat een advocaat van Dirkzwager zijn fietssleuteltje kwijt was. Het heeft heel duidelijk zijn weerslag gehad op dit team, er kon de hele dag geen lachje vanaf. Het ontbrak er nog maar aan dat ze niet van chagrijn in een toga gingen lopen. Na afloop met een paar biertjes ging het gelukkig iets beter met ze. Team 1 speelde hartstikke vals, ze hadden hun eigen busje meegenomen en daar gebeurde dingen mee die het daglicht niet konden verdragen en het koersverloop enorm hebben beïnvloed. Er gebeurde wel meer onverkwikkelijke dingen. In de buurt van Groesbeek is door een rivaliserende loopgroep de achterband van de fiets van Sheila lek geschoten. Een enorme knal en algehele paniek. Levensgevaarlijk, voor hetzelfde geld was niet de band, maar Sheila zelf geraakt en hadden jullie met deze mislukte lustrumloop toch nog de voorpagina’s gehaald in plaats van een stukkie op pagina zeven van een regionaal katern.
De chaotische start kwam ook omdat jullie niet eens een fatsoenlijk startpistool hadden. Waarom laten jullie iemand allerlei onzin uitkramen in een megafoon. Zo demotiveer je vooraf wel iedereen. Tot overmaat van ramp begon ie in Duitsland bij de herstart nog een keer te orakelen. Het hele dorp spreekt er nog schande van en het zou mij niet verbazen als de Duitsers overgaan tot het verbieden van dit soort overlast veroorzakende hobbyclubs uit Nederland. Nee die kale heeft het niet helemaal begrepen.
Niet al te lang na de start kwamen we door een klein straatje, een soort holle weg. Hier woont blijkbaar ook iemand van de club. Moet wel een beetje asociaal figuur zijn want hij had de vuile was buiten gehangen. Volgens mij was het dezelfde straat waar jullie fietsendief woont. Als ik hier zou wonen ging ik onmiddellijk verhuizen. Veel teams vielen voor mij door de mand. Het Rabo-team had geen 7 maar wel 17 lopers ingezet. Ze waren alleen te zeikerig geweest om voor allemaal dezelfde shirtjes te kopen, dus het viel onmiddellijk op dat er weer iemand in een ander Rabo-shirtje voorbij kwam.
Ook jullie pinnige penningmeester deugt niet. Ze wilde zo graag derde worden dat ze stiekem een heel stuk voorop de tank bij die motormuis meegereden is. Bij het visteam ging het ook helemaal mis, blijkbaar last van het visquotum. Ze waren wel zo slim om wat lopers te rekruteren bij Toilet en Douche, of iets dergelijks. Ik heb namelijk geen verstand van viskalisten. Daar liep trouwens een lange, heel fanatieke loper bij. Ik dacht dat ik hem wel eerder ergens gezien heb. Eerst dacht ik nog dat hij de avond van te voren te veel gedronken had maar gelet op zijn snelheid kan dat haast niet. Eigenlijk vind ik wel dat hij, net als in de Tour de France, een soort eerbetoon verdient. Als ik jullie was zou ik een gele trui voor hem kopen.
Bij het horeca team liep trouwens ook een heel snelle loper. Deze uitgemergelde man, hij schijnt horecajournalist te zijn, was zo mager dat hij iedere keer als hij liep zo’n 3 á 4 teams inhaalde. Per saldo schoot dat team er niks mee op want de aanzienlijk corpulentere loopsters van dat team konden hem zelfs op de fiets niet bijhouden. Daardoor ontstond weer allerlei paniek omdat ze hem telkens kwijt waren. Niet goed op elkaar ingespeeld dat horeca team. Ook het medisch specialisten team zag er niet bepaald goed en speciaal uit. Als ze net zo traag opereren als ze hardlopen dan snap ik wel dat de algehele ziektekosten de pan uitrijzen.
Dan was er nog een uniek team met allemaal lui van verschillende beroepsgroepen. Marijke had het blijkbaar niet goed begrepen, die kunstenaars snappen het wel vaker niet en ik snap wat ze maken trouwens ook meestal niet. Ze hadden ook zo’n raar paars shirt aan met een vreemde vogel achterop. Tot slot het team van professor Hopman. Tjonge jonge wat een afgang. Je zou toch verwachten dat de professoren de vakliteratuur er een beetje op naslaan. Niets van dat alles, zelfs de columns van Maria in de Gelderlander hebben ze zich niet ter harte genomen. Ook het inhuren van Joan van de Zevenheuvelenlooporganisatie heeft niet mogen baten. Vertwijfeld en hulpeloos met de armen richting hemel kwam Maria als één van de laatste lopers aan bij de Vereeniging. Ik had wel een beetje met haar te doen.
Beste Kees, het moest mij even van het hart en ik hoop dat jullie over vijf jaar een andere lustrumactiviteit gaan organiseren. Dit is een echte businessclub onwaardig, wie bedenkt er nu in godsnaam zo’n raar lustrumevenement???
Maribel.